Puzzle

Jo, håller på att pussla ihop ett nytt träningsprogram. Det är inte det lättaste kan jag medge.. hoppas att jag blir rik någon gång i framtiden och kan skaffa mig en personlig tränare..:) Eller man kanske skulle ge sig in i den karriären själv?..hmm...

Två statements om Snabba Cash

1. Varför spelar Matias Padin rollen som den kriminelle och grymme Jorge när hans ögon ser HUUUR SNÄLLA UT SOM HELST? Jag kan inte hjälpa det men gud vad han ser snäll ut. Jag slår vad om att han är as schyst..

2. Man ser definitivt ett samband mellan DJ Qualls och JW (a.k.a Joel Kinnaman), right?



Såg filmen igår. Den var bra och så..men ja, tyvärr tycker jag inte det finns någon spänning vilket gör den lite långtråkig. Har läst boken, och måste nog hålla mig till att jag tycker den är bättre. Men så brukar det väl vara..

Folk i ett nötskal

Nu när jag tittade ner på cykelvägen såg jag ett par (typ i min ålder) som var ute med sin..kamphund. Vet inte exakt rasen men det är ganska oväsentligt. Tjejen hade köpt pringles som hon höll i. Vid några tillfällen stannade hon till för att skaka rumpan för sin kille (ja..sådär sexigt..som itne såg så sexigt ut i mjukisbyxor) vilket gjorde att hon råkade tappa ut några chips på marken. Killen höjde rösten och skrek irriterat typ "MEN DU TAPPAR CHIPSEN!!!" fast tjejen brydde sig inte så mycket utan fortsatte dansa. Hon tappade därför ännu mer chips vilket ledde till att hennes pojkvän blev sur på henne. Hon menade på att han kunde ta pringles-"burken" själv men det ville han inte. Istället kör han in sitt paraply i ryggen på henne och sparkar henne på benen. Då blev hon irriterad och slog honom på armen varav han försökte sparka henne ännu mer.
När tjejen började slå killen börjar hunden hoppa och skälla. Hunden bet tag i tjejens ärm och hon bara fortsatte att hetsa den..? smart brud. Fast killen hetsade också hunden iofs. smart pöjk.

Jag tänker bara; vadfan är det för jävla idioter?! De kan ju knappast ha ett hälsosamt förhållande. Och hon kan dessutom inget om hundar..och troligen inte han heller eftersom han sa "ta henne då!" flera gånger. Herregud, hur orkar folk med sånt? Jag hade aldrig någonsin tolererat en sådan kille i mitt förhållande. Och vad gjorde tjejen som var så groteskt fel egentligen? Hon ville bara vara snygg för sin kille men fick på huvudet för det, trots att han likväl kunde tagit chipsen.

Nåja..deras val, mina spekulationer.



Läsarantal: 0

Vad trevligt. Ser ut som jag har fått ha min blogg ifred hela veckan xP

Men har inget nytt att meddela. Har tillbringat de senaste dagarna med Madde faktiskt. Vi har varit lite på universeum (där en av stingrockorna fick ryck precis vid oss och höll på att hoppa ur akvariet), haft filmkväll, bakat bröd och lagat mat tillsammans. Igår fikade vi i stan och sedan blev det lite Saw-spelande på hennes övervåning..brrr!! Lagom läskigt faktiskt :P haha, lättskrämd som man är!

F.ö. så håller jag tummarna för att jag får kontakt från de jobben jag sökte för några dagar sen. En vecka väntar jag, sen blir det väl på med söka-jobb-mode igen!

Ciao!

Then my soul cried

Såg precis lite bilder på min förra hund och blev så glad..tills jag upptäckte hur mycket jag saknar henne.
Kom bara att tänka på alla minnen, och alla drömmar som jag haft de senaste nätterna om mina vovsar. True love hurts like hell, i can tell you that.

I did it, finally

Jaaaaaa, nu har jag sökt lite jobb. Grattis till mig. Känns skönt att ha den biten gjord i alla fall..för tillfället. Man vet ju aldrig hur det blir med det där.

Som en liten belöning håller jag på att baka en kladdkaka till mig själv :) Hela dagen har jag planerat hur jag ska skriva mina jobbansökningar, när jag ska köpa kuvert och frimärke samt vart jag ska posta dem. Innan jag skickade iväg dem var jag och köpte ingredienser till kladdkakan. När jag kom hem hade jag köpt fel ingrediens, alltså något som jag redan hade hemma. Kul att jag spenderade mina sista pengar på 2 liter mjöl. Nu har jag 4 liter mjöl, och behöver ägg. hehe..nåja, jag kan i alla fall baka två stycken. (fast shit..jag glömde den i ugnen nu pga att jag skulle uppdatera mig lite "snabbt") TUR att jag kan baka en till? haha, herregud.

Im out! :) Måste ta hand om min troligen torra kladdkaka...;P

Intellect and heartstrings

Before reading, I did not write this poem.
But it's absolutely beautiful. Written by a member of Deviantart.

After enduring constant siege
I became a master of construction
My walls were impregnable
Immune from all destruction

But you, you broke through
And opened up my eyes
Showed me I wasn't protected
But shielded by my lies

My heart was locked away
But you found the key
Only to break it into pieces
Returning all but one to me

You gave me respect
You cared and you were kind
But now you've started a war
Between my heart and mind

Perhaps I was naive to think
I'd survive a leap into the abyss
The things we humans do
In pursuit of happiness

My mind is in damage control
Resurrecting old defenses
To prevent my heart
From commiting old offenses

But deep down i know
No more I want to hide
That city, you showed me
That there is nothing inside

So the war inside me rages
The catalyst is plain
My mind wants to protect me
From the hearts pain

It appears that none are so wise
As to understand these things
To resolve this endless conflict
Of intellect and heartstrings

Detta visste du inte!

Här kommer ytterst intressant fakta om mig

- jag hatar disktrasor mer än allt annat. använder hushållspapper så ofta jag kan..

- jag har..inte fobi, men jag klarar verkligen inte av fästingar. *ryser till*

- har aldrig haft hål i tänderna
- har aldrig rökt, snusat, varit otrogen eller full <---- who's the man??! haha

- jag ljuger väldigt väldigt sällan, och när jag väl gör det är det typ..lätt att genomskåda eftersom jag suger på det. (y)

- jag har en tendes att ge djur konstiga namn: Mr. Luva, Vinna, Savoj, Yamaica m.m.

- jag är ett STORT fan av hiphopkläder. det är det absolut snyggaste som finns.

- beslutsångest är min värsta fiende, och jag drabbas varje gång jag står inför ett val, om det så gäller att köpa shampo eller gå på fest osv.

- jag lyckas alltd på något sätt tänka igenom saker och inse att de är helt idiotiska. därför kan jag ibland anses tråkig av andra eftersom jag finner många (vanliga) saker som meningslösa

- ett mål jag har är att se människor för den han/hon är - alltså inte vara så jädra fördomsfull eftersom det inte gynnar någon.

- jag älskar nytvättade sängkläder..och på samma plats kommer mat, sex, dans och shopping :)

- till skillnad från många andra tjejer har jag ingen obsession vad gäller väskor (tack!!! för det hade svidit i plånkan)

- jag tror på spöken, fast jag inte vill.

- jag gillar mitt hår. vad jag än säger så gillar jag det...(!)




Babianröv

Mår bra - har ont.

Jag var ute efter lite familjekänsla och valde därför att åka med papsen till havet (har varit hemma denna vecka).
Det var trevligt och så..men något som jag alltid försöker vara noga med i solen är att använda solkräm, och det gjorde jag också..men inte tillräckligt! När jag satte mig i bilen kände jag hur det brände på baksidan av låren. "bara jag inte har blivit bränd nu".. Ju längre vi åkte desto mer insåg jag att jag troligen blivit bränd. Huden liksom drog ihop sig och jag fick rysningar hela tiden. Haha, när jag kom hem sen kan jag ju berätta att jag DEFINITIVT blivit bränd. Fyyyy tusan som det ser ut xD Vet inte om det kommer upp någon bild eftersom..det är typ naket.
Har därför smörjt in mig hela kvällen och natten med after sun. Det svider en aning ja..EHE

Becca kom förbi en sväng också och vi snackade lite skit.. trevlans :)
En gammal vän tog även upp kontakten på fejjan så det kändes ganska bra det med.

Nu på kvällen var min pappas kompisar över och vi pratade lite om förhållanden och sånt. Det tycker jag kändes bra. Det är viktigt att kunna tala ut om sådant och även få råd från vuxna som är lite erfarna. Jag menar inte att jag är dum på något sätt..men ibland kanske man behöver få saker berättade för sig för att man ska förstå innebörden helt, eller vad det nu kan handla om. Det var fint.
Nu har jag ont, och har ångest över att behöva åka med SJ imorgon.. (hittar tyvärr inga lämpliga bussar som går härifrån annars hade det varit prio nr 1..eftersom sj S-U-G-E-R).

Take care sweet blog.
Gonna sleep right away.

Filosofin tar över

Det här med att alla människor är lika värda,
och hur ondska och godhet kan reflekteras av respektive "sida".
Om det nu finns något sådant dvs?


I teorin är alla människor lika mycket värda - eller hur? Och det låter ju bra,
men samtidigt får man lära sig redan som liten att det finns både gott och ont. Det onda är oftast det som är fel och det som ska bort.

I våra sagoberättelser lär vi oss att det är rätt att döda eller på något sätt hämnas på den onde, för då kan de goda leva lyckliga i alla sina dagar (med det på samvetet?).
Hur ska vi då lära oss att alla är lika värda om det på något sätt rättfärdigar att döda det onda? Och vad anses som ont egentligen? Är inte den gode ond som dödar?

Det finns alltid mer än en sida av en historia - den godes och den ondes perspektiv kan man då säga, även i verkliga livet menar jag. Rånaren har en förklaring till varför han rånar, mördaren har en förklaring till varför han mördar osv. Även om det inte kommer ut finns det oftast en förklaring till varför.

Jag tror att man ser saker mest ur den godes perspektiv i så fall,..men precis som att dennes tolkning eller förklaring är det enda rätta.. Blundar man kanske bara för det onda eller den onda för att man ställt in sig på att den människan är fel. Kan det också vara så att bara handlingen ses som fel, men personen i sig fortfarande kan vara lika värd som alla andra?

Bara för att en person gör ett dåligt val en gång i livet ska han få lida för detta genom att bli stämplad som ex. mördare (och då är man väl inte så god, om man inte kan ge människor en andra chans?..eller det kanske ingen förtjänar? För livet är ju hårt..)

Undrar hur den gode ser ut ur den ondes perspektiv.. Kanske är den gode ond, enligt den onde?
Då är vi väl lika värda i alla fall, eftersom alla ses som ond av den andre, medan man själv ser sig som god.

.. Och om alla är onda för varandra är väl ingen det?

- Men vad vet lilla Vico? Ingenting om livets filisofi...

The weather's juust FINE

Vill bara få ut min aggression, here i go

Kommer ni ihåg i vintras när vi hade -10 grader ute? Vilka klagade på att det var för kallt då egentligen?? Jo, typ alla svenskar.. "öööh, det är för kallt, jag fryser ihjäl" "öööh, vad mycket snö. hata snö" "öööh, kan det inte bli sommar typ nu?.." ööööööh.
Men nu när vi har 35+ istället, jo då ska ni också klaga?! Men det slutar inte där, nej, för ni klagar om det så regnar, eller om det så "bara" är 18+ ute.. ni klagar fan jämt. Ni förtjänar klag tillbaka, tusen ggr om!! Jisses, sluta klaga på vädret och njut istället. Nu har vi SOMMAR som alla tydligen vill(e) ha, inte "svensk sommar" (som alla också klagar på). Blir ni aldrig nöjda någon gång? -.-

Jag är iaf nöjd så cheers för det! :)


Pinsam musik...

Har åkt hem till småland och sitter just nu med laptopen i köket, chattar med min venezueliska kompis och lyssnar på pinsamt dålig musik. Jag vet inte ens vad den heter, men gud, typiskt min pappas fru att lyssna på sån här skit!


En update om mitt lilla liv

Mina skor skaver även idag..väldigt förvånande får jag ju säga. NOT. Tror jag får leva med att jag aldrig någonsin ever kommer gå in dem.

Har varit ute en massa med vovvisarna också. Vi tog en nice skogspromenad, träffade en äldre brud och 3 små pojkar.
Kom att tänka på när man själv var lite liten och inte brydde sig om att saker kunde vara pinsamma eller opassande.. charmigt faktiskt haha :)
För ovanlighetens skull tog jag mig friheten att baka en kladdkaka efter promenaden. Den blev perfa (tror jag att P med tyckte...den bara försvann in i hans mun. VARSÅGOD ja)




Utan att överdriva

Jag köpte nya skor i våras, typ som halvt höga converse fast mer skatestil (subsoil heter märket) och FORTFARANDE får jag skoskav från dem!!! Blir så galen på det. Har haft skoskav nu i 4 månader eller något, blä.. blä för subsoil(?)


man kan aldrig ge bort för mycket av det goda

Sannerligen inte.

Jag har varit himla generös faktiskt. Bakade både äpplepaj och kladdkaka igår, åt en bit/portion av varje och sedan gav jag bort resten. Var ute en sväng och tänkte jag kunde bjuda min kära pojkvän på en glass - check. När jag ändå var i farten blev det en påse chips till honom också.

och btw, jag föredrar sourcream & sweet chili framför sourcream & bearnaise vad gäller chips... (synd att jag köpte det andra alternativet....."P kan vi byta chiiiiips??" (a))

Gårdagen..Igårdagen?

Vaför heter det gårdagen när det var dagen IGÅR?

Yeye, igår, mitt i min uttråkelse blev jag bjuden på bio av bästa Madde! Verkligen schyst! Shrek 3 blev det, och den var lätt värd att se! :)
- det var en höjdpunkt

Något annat som jag upptäckte när jag skulle möta upp Madde var att de har en väldigt väldigt god smoothie inne på en restaurang där jag bor. Hallon/jordgubb/blåbär. Ska nog dit idag med och ta mig en mango-smoothie!! Perfekt energikick och avsvalkande i det underbara vädret.
- en till höjdpunkt

(varning: nästa, och sista höjdpunkten är en aning 'bakom'..du kommer förstå)

Sist men inte minst upptäckte jag ett nytt spel igår, nämligen sims 3 haha.. Har faktiskt aldrig spelat det själv innan, så det blev något extra för mig. Satt och spelade det igår i flera timmar (som btw bara flög iväg) och jag inredde, dekorerade, valde kläder och sånt som man gör. Hehe, jaja..nog om mina nörderier. Men jag vill bara tillägga att jag inte gick miste om det fina vädret med att nörda spel...för sånt kan man göra laters.

Poss!

Parasit

Nytt boktips!
Denna gång handlar det om vampyrer..Det är inte Twilight jag talar om, nej..



Parasit handlar om vampyrer som sagt. Människor smittas av vampyrparasiten via saliv eller samlag. Som uppdrag har huvudkaraktären att se till att inte fler människor blir smittade. Han är även väldigt fundersam över vem det var som smittade honom, och därför handlar boken om hans uppsökande efter denne. I sitt sökande träffar han på en tjej som gör allting mycket svårare för honom..till en början.

Jag frågade efter spänning på biblioteket och då kom denna bok upp..men jag, 19 år tycker inte den är speciellt spännande. Dock har den ett annorlunda stuk mot vad jag är van vid. Författaren beskriver periodvis olika parasiter för att ge intrycket av att även vampyrparasiten är verklig. Boken var bra och det är därför jag tipsar om den. Var medveten om att alla parasiter som beskrivs finns på riktigt! Jag freakade ur lite, men författaren har redan tänkt ut något vad gäller det också :)

Jag längtar hem

rubriken talar för sig själv.. Jag längtar hem asmycket. Här är det helt fattigt och tråkigt..ååh...

I love those days...

..those days when u feel like the most beautiful girl in the world.





My day's been great! :)

RSS 2.0