De minsta ting

Nyss hemkommen från en dag med vännen Madde. Vad har hänt? Vi har varit i stan (där jag för övrigt inte köpte mer än en enda sak även om jag har pengar, den du!) och sedan kollade vi på film. "Flickan" Riktigt mysigt, även om filmen i sig var tragisk och ledsam.. Men den var helt klart bra!

Och visste ni, att jag typ var den enda som var ute i min ort kl. 22.30 ikväll? Sjukt stillsamt.. men tur är nog det, annars hade jag säkert freakat ur pga paranoia, haha.. eheheh :s

Ps. Jag älskar att åka kollektivt på kvällen. Jag vet inte varför, men jag får känslan "jag älskar livet". Det är så harmoniskt och fridfullt i mitt lilla huvud då. Tack busschauffören för att du mötte mig med ett leende på läpparna och sa att jag inte behövde visa biljett. Nu ler min själ tillbaka.

De minsta ting

Gruppbild!

Länkar bilden på min dansgrupp från i söndags! (jag vet inte hur länge bilden kommer vara uppe dock). Har inte bestämt om jag ska köpa den ännu..?!


Ingen mataptit. Toppen...

Vad ska mat vara bra för egentligen? Måste jag äta?? Måste jag tillaga maten?

Jag är hungrig men jag har ingen aptit. Stör jag mig eller?!? Jag vet att jag måste äta.. jag ska äta. *suck*


Wordplay

Vad händer, hjärtat? Lever Axel?

Fyndigt huh? ^^

1. Skaffa en betongborr, kära granne.

Enligt mina egna spekulationer är min och P:s granne knäpp!! Jag håller inte räkningen, men flera ggr i månaden börjar han borra i sina betongväggar (typ som han gör nu >.<). Hur normalt är det?? Han har hållt på så i flera år!! Vad är felet liksom? Det hörs så väl också så man tror att han ska borra igenom sitt tak och upp i vårt golv, haha. Någon gång har han börjat borra sent på kvällen, och då vill man ju ändå sova, men nej.. vi ska ligga vakna för att grannen borrar med en vanlig borr i sin betongvägg.


Vad kan han ha för diagnos tro?

Tvångstankar? - "Fan också! Nu måste jag borra ett till hål i denna väggen (med fel borr) annars kommer huset gå under"

Dåligt minne? - "*tre sekunder efter han borrat och hängt upp tavlan* Men..varför har jag hängt denna tavlan här? Den ska ju vara på denna väggen *borrar ett hål i den andra väggen och flyttar på tavlan" osv osv

BDSM-Fetish? - "Älskling, vi ska ha så hårt sex nu!! Jag sätter igång träborren ifall du skulle bli för högljudd"

Kanske är det så simpelt att han bara råkar ha jävligt mycket att hänga upp på sina väggar.. I HAVE NO IDEA.


The not so big day

Alltså...denna förmiddagen har varit mentalt upp-och-ner.

Jag vaknade med klumpen i magen "SHIT, jag ska dansa idag". Var jättenervös hela tiden, kunde inte käka frukost eller stå still. Väl på uppvisningen möter jag upp min grupp och tillsammans går vi igenom numret några gånger, babblar om vad vi behöver tänka på m.m. Sedan får vi stå i en trappuppgång som ska leda oss upp till scenen. Vi står...och går några trappsteg högre upp....några igen..och igen.. tills vi står framför dörren. Just i detta ögonblick känner jag att jag vill gå hem och bara sova (pga nervositeten).. men det gör jag såklart inte.

Uppträdandet i sig gick bra, och det var inte så hemskt som det var 1 minut tidigare i mitt huvud.. men, jag blev faktiskt inte helt nöjd. Jag glömde bort steg och råkade gå på min ena danspartner (haha?).. Ja, *suck* men nu är det över iallafall. Ser fram emot nästa termin!! Och förhoppningsvis en lite bättre och mer inövad dans!!



Bloggtips?

Jo...nu är det så att jag jättegärna skulle vilja ha lite bloggtips. Min lilla önskan är

att det inte är en känd bloggare.

Har du någon vän eller bekant som du tycker är värd en extra läsare? Kanske tycker du att du själv är värd det? Bloggtipsa mig då! Jag har inte alltid saker att göra om dagarna och sitter gärna och roar mig med att läsa en (för mig) ny blogg :)

Stadens julvimmel

Ååååh idag när jag vaknade var jag så nervös inför dansrepetitionen! Haha, så galet va?? Mådde illa och hade ont i magen..en s.k. typisk rampfeber. Men det gick riktigt bra och nu känner jag mig pepp inför uppvisningen imorgon! :D
(fast det är läskigt också!!)


Nåja, efter repetitionen skulle jag in till stan och hämta mammas bok. Skulle egentligen gjort det igår men jag tillbringade hela dagen med att städa rummet (a) <-- true story.
Vad hon inte nämnde, var att denna bok råkar innehålla 1300 sidor. Kul att gå runt i det mysiga julvimlet med värsta bibeln eller? -nej.. mamma, nej.
(men tack min mobil för att du har google maps, annars hade jag aldrig hittat bokhandeln)
Inte nog med det så skulle jag leta upp en affär åt henne som säljer smashbox-smink också.

Nu är jag hemma igen, P har redan stuckit för att fira sin farmors födelsedag (jag ville följa med, men de ska alltid ha så bråttom). Såååå vad sägs som att ta fram godiset, sätta igång musiken och dansa för full rulle.....nu när ingen ser.

Puss! :)



Full planering trots allt

God morgon söta du!!

P är på utflykt idag, så jag kommer vara hemma själv hela dagen. När jag fick reda på det blev jag först..typ..tjurig för jag vill också på utflykt! Men äsch, låt pojkarna vara ifred, Vico. Du kan dra till Big Apple en annan gång (hiphop-affär<3).

SÅÅÅÅ, vad händer för mig? Jag har massa grejer på planeringen.

- Städa, passa på när P inte är hemma... musik och en ordentlig genomgång av rummet. det kan hända att det ligger 5mm damm under sängen, och så är också fallet.

- Maybe baby åka till stan, för att hämta ut en bok till mamma. praktiskt av henne att göra så va? beställa en bok här och sedan be mig hämta den.. :P

- Gå till biblan, lämna bok åt P, ja... han har inte tid med sådant.

- Söka jobb??

- Mys med serie, P har visat mig hur man kopplar in laptopen till tvn. yesss!! nu kan jag med!

- Handla mat, gosh det behövs verkligen när man inser att det blir havregrynsgröt utan mjölk till frukost, eller macka utan pålägg.

- Sist men inte minst, beställa en fotoredigeringsbok (vad säger du om det då?!) samt ett skärp! Men vi får se...egentligen har jag inte ett dugg råd med det. tror jag inte.

See you laters <3

N-n-n-nervous

Så fort jag tänker på dansuppvisningen jag ska ha på söndag blir jag nervös. AAAAAAAAHHHH, det kryper i kroppen på mig. Hur kommer det gå? Kommer jag vara nervös då? Kommer jag tappa bort mig??

Typiskt mig att ha sådan prestationsångest. Sjukt jävla jobbigt!!!

Frågan jag borde fokusera på mest av allt: Kommer jag ha kul?
För det är det enda som är garanterat, JA, jag kommer ha kul.

Then it doesn't really matter if i screw up or not....

*andas*

Kärlek, tekniskt sett

Idag har min pojkvän köpt en sjukt stor tv, så nu, rent ekonomiskt, kan vi inte längre äta kinamat tillsammans som vi hade planerat. Men jag kan se honom spela med högupplösning iaf..

Sushi eller pizza? Suzza. Pishi.

Jag vet inte vad jag ska äta.

Pizza

eller

Sushi.

Problemet är att jag typ vill ha sushi mest...men det tar längst tid att gå dit, vilket betyder att maten troligen kommer vara k-a-l-l när jag kommer hem. Pizza brukar smaka för mycket salt, men det är nära att ta sig dit.


- Ett vanligt fall när det kommer till Vico och hennes beslutsångest.


Jag kanske bara ska strunta i det och äta mina flingor istället.... bah.

Som det ska vara.

Allt är som det ska vara. Det blåser ute, snön ligger på plats och isen likaså. Jag är inne i värmen med min älskling, F & M ligger på golvet och gurglar (inte F som i Farmor eller M som i Morfar...*mentala bilder* hahah)


Everybody is a star

Har känt mig helt mysig idag. Har varit ute i kylan och levt mig in i en liten julvärld där snön svävar omkring. Man blir så mysig, helt klart.


Små bröst? What about 'em?

Kom nyss upp med ett bra diskussionsämne, nämligen bröst. Visserligen lite intimt, men ändå nyttigt att prata om.

Bröst då. Varför?
Jo, många fler än mig själv tycker säkert att de har för små bröst. Själv går jag runt med A. Känns litet att ta på..inget stort för världen liksom.

Vad är det som gör att man tycker de är för små?
Främst är det väl att man känner sig mindre attraktiv, för vi tjejer får för oss att killar i allmänhet föredrar stora bröst (oservera stora, inte gigantiska). Så kanske det ligger till också, men det betyder inte att de inte kan gilla små bröst med.

Jag själv skulle vilja ha lite mer urringade klädesplagg på mig tillsammans med en push-up, men precis som många andra kan man inte gå klädd i alla de plagg som man vill. Dels beror det just på kroppsform. Vissa jeansmodeller kanske inte passar vissa rump-former, och vissa tröjor kanske inte passar för en bredaxlad person m.m.

Vad man kan tänka på är att en tjej kan se attraktiv ut utan att ha stora bröst, right? En tjej kan vara attraktiv på många andra sätt och då spelar inte bröststorleken någon speciell roll. Visst är det en kroppsdel som många gånger kan avgöra om en kille lägger märke till en eller inte, men det är ju inget de kan rå för, lika lite som jag eller någon annan kan rå för att vi har små bröst. En bra fördel med att ha små bröst i sådana sammanhang är att om någon lägger märke till en är det troligen inte just för brösten (alltså ser de inte ens små bröst som ett problem). Du som har en pojkvän, han är tillsammans med dig för att han älskar dig för den du är..oavsett om du så skulle vara nersmetad i bajs, eller ha en tå för mycket..eller w/e så skulle han inte sluta älska dig för det. (får vi väl ändå hoppas!!! annars är han inte värd?!)

Och om jag förstår det rätt är killar mer intresserade av rumpan än brösten (dock kan det ju skapa ett nytt komplex, men det kan man också åtgärda naturligt genom träning eller liknande.)

Jag har inte alltid problem med att jag har små bröst, men om jag tänker för mycket på det blir jag väldigt komplex kring dem. Jag tror inte det är hälsosamt att vara så djupgående om sådana saker. Och det kanske låter klyschigt, men det är sant - det är viktigt att acceptera hur man ser ut. Hur många gör det i dagens samhälle egentligen??

Bröstförstoring är något som jag funderat på just när jag funderar för länge...men..alltså, jag är samtidigt lite emot att försöka fakea sig själv..speciellt då jag är nöjd med mig själv för övrigt. Jag är inte en person som har stora bröst, jag är inte född att ha stora bröst.

Bröst är inte allt. Så våga älska dig själv!

Tycker minsann jag lyckas motargumentera mitt ibland besatta bröst-jag. Nu ska jag vara nöjd med mina bröst.

Tidskåt

Tidskåt, är det jag det? Jag tror nästan det. Jag tittar på klockan stup i kvarten..för att..ja, varför egentligen? Se hur många minuter mitt liv har passerat sedan jag tittade efter senast?

Somnade t.o.m med armbandsuret på mig inatt... Det är inte bra att vara beroende av tid. Måste. sluta.

Krap

Man kanske inte ska döma dagen efter hur morgonen ser ut. Men

jag ställde klockan på 11, gick upp strax efter 13..sen insåg jag att jag inte hade något annat pålägg till frukost än jordnötssmör.... Jag menar, det är ganska kasst?

Kan säga att jag är tacksam över att jag har frusit in lite korvpålägg. Nu åker det in i kylen!


Är det kallt eller kallt?

Trots att jag sovit dåligt inatt har jag inte alls känt mig så trött som jag trodde att jag skulle göra. Himla bra :)

Jag har varit ute nästan hela dagen <-- 3h promenad i kylan ingår där. Inte speciellt roligt för det var mer eller mindre isblåst som jag fick handskas med. Två saker som har hänt utöver det vanliga är:

- jag gick på cykelvägen och befann mig i min egen värld, men jag stördes av ett konstigt ljud. sedan tittar jag lite åt sidan och får syn på värsta söta katten som springer mot mig. "hej katten! vill du gosa?" jaa, det ville den, sen gick den igen. helt konstigt...men han var kanske bara lite vico-gos-sugen :)

- längre fram, på en annan cykelväg står några småkillar framför mig. den ena sprang mot mig för att hämta sin gympapåse. i all hast tappade han gympaskon ur väskan..sen stack han iväg med sina kompisar. men vad hände då? om inte "hallå!! hörni! pojkarna! du tappade skon! *pekar på skon*"
de blev glada för att jag sa till iaf.

tyckte för ett ögonblick att jag påminde om Lotta på bråkmakargatan "HALLÅ, DU TAPPA EN GRRRAN"

Anyhow, en bild (av alla hundra) från igår när jag var torsdagssnygg. Testade bara att sätta upp håret lite annorlunda mot vad jag brukar. Det blev väl ok. Kunde nog gjort det bättre, om jag hade haft tålamod nog, hah


How to fall asleep

God morgon!
Alltså, jag har sovit så dåligt inatt så det är helt sjukt. Man blir så less. Först kunde jag inte somna på kvällen förrän efter 2h. Och till råga på det har jag vaknat varannan timme ända tills det var dags att gå upp..

Någon mer än jag som har svårigheter med att somna ibland? - här kommer några enkla tips till oss på vad man kan göra för att somna lättare

+ läs en bok, även om du inte brukar göra det

+ konditions-/styrketräna några timmar innan (dock varierar detta, vissa blir pigga, vissa blir sega & trötta)

+ spela något minispel på mobilen, gärna något som är svårt för då tröttnar du förhoppningsvis, annars, dumpa mobilen.

+ utför några andningsövningar, försök slappna av, känn efter om du verkligen gör det. kanske rent av, meditera?

+ sov naken, eller med få och tunna sängkläder på dig.

+ känner du dig stressad över morgondagen? skriv isåfall ner allt du ska komma ihåg på en "to do list". när du har fått skriva ner det kan du släppa det tills morgondagen och koncentrera dig på att slappna av.

+ somna till avslappnande musik

+ tvätta ansiktet och borsta tänderna innan du ska sova, eller kanske t.o.m ta en varmdusch.

- tänk inte på hur mycket sömn du kommer få (detta felet gör jag många gånger) huvudsaken är att sova avslappnat och bekvämt, strunta i hur många timmar det blir.

- ät ett par timmar innan sovdags..


Om inget av detta fungerar, gå istället upp ur sängen och gör något tills du känner dig trött igen. I sängen ska man sova, inte ligga och vrida sig i timtals (som jag gjorde igår...) :)

Torsdagssnygg

Japp, du läste rätt! Idag ska jag göra mig torsdagssnygg.

Sminka lite, fixa håret lite, välja sexy kläder, bara känna mig helt jädra dösnygg. Bra idé va?! För då blir dagen mycket mer värd. Man utstrålar självkänsla, och kan dessutom visa upp sig med..mer stolthet än man kanske brukar göra annars. I like it! ;)

Tänk vad lite ompyssling kan göra..

Puss!

En vinterdag som denna

Är det bara jag som tycker det var sjukt jobbigt att gå upp imorse?? USCH säger jag bara. Det värsta var att jag trodde det var fredag (vilket i sin tur betyder att jag isf hade försovit mig). Det är verkligen jobbigt när man stressar upp sig helt i onödan, då kan man inte somna om med lugn i kroppen.

Nåja, idag har jag varit hundvakt. Har faktiskt haft det riktigt mysigt i kylan, påpälsad från topp till tå med hundbajspåsar i ena fickan och hundgodis i andra!

Efter att hundarna hämtats av en egenföretagare, började jag prata med honom om företagsamhet m.m. men vad jag inte förstod var att han menade att jag kunde få jobb hos honom om jag ville. Intressant va?! Så nu ska jag researcha lite, kanske har man ett extrajobb på g =)

Jesse, the dog!

Måste bara visa denna! Haha, gud vad söt :)


Hakuna Patata?



P hittade en underlig mumsbit i sin chipspåse som han gav till mig.
Jag chips dig

Gångbana, vad är det?

Sådär! Nu var Vico tillbaka!

Helgens händelser serveras här:

I fredags åkte jag till min hemort. I lördags firade jag mammas födelsedag, min låtsas pappas födelsedag, fars dag, och min pappas frus födelsedag.
"OJ, PARTY?" tänker ni. Nej säger jag. Vi firade väldigt lugnt :) Vi (syrr och jag) fick en heldag med mamma (brukar inte vilja vara hos henne speciellt ofta då jag är ganska trött på hennes humör) och det var jättemysigt för en gångs skull! Jag hjälpte henne ta in hästarna på kvällen. Träffade Irma igen också och hon blev så glad så hon bara sprang runt runt och pep på oss. För att inte tala om hur många gånger jag fick kasta hennes jädra pinne över stallgården innan hon kunde lugna ner sig lite.


Irma^                    och mina geggiga skor efter hästarna.

Och nu börjar livet på allvar igen. Fixa det, ordna det, glöm inte det. Stressa hit och stressa dit. Vara uttråkad när man minst vill. Göra mest saker när man minst vill.

---> Och här, anledningen till bloggtiteln. Det första jag gjorde när jag kom hem från småland var att hoppa på cykeln och utföra några ärenden. Bland annat köpa biljetter till min dansuppvisning.. Ovanligt nog kändes det inte jobbigt idag, så jag cyklade på som en fartdåre haha, undrar hur det såg ut egentligen. Hur som helst. Är det bara jag som råkar ut för att folk ska gå mitt i cykelbanan?? Alltså jag blir så irriterad på sånt!! Ibland när jag plingar på dem kollar de bara bakåt på en, och sedan fortsätter de gå, fortfarande mitt på cykelbanan såklart. Usch, då vill man bara cykla på dem, slå till dem, och skrika att det finns en gångbana av en anledning. - Men jag håller mig. Vet inte hur bra det är för nerverna... :P




VicPic

Ny uppdatering kanske hade varit kul.
För ett tag sen gick jag med i jobbgarantin för ungdomar, och det har lett till att jag ska gå en utbildning. Där ska jag bland annat få hjälp med CV, Pb, jobbintervju och massa annat. Jag hoppas för tusan att det blir bra!! Man blir så deppig när man söker jobb och söker jobb och söker jobb utan att få någon respons. Yeye, upp på fötterna igen!

På tal om fötter....jag har gjort något hemskt med min hälsena. Igår när jag var på möte ryckte det till i den och det gjorde så j'vla ont att jag inte kunde stå på den. Dock trodde jag att det skulle försvinna..men nej, senare igårkväll knäppte den till och bestämde att jag inte skulle få gå. Jag är rädd att det ska fortsätta knäpp till och tycka och ha sig. Det känns ungefär som...en elektrisk stöt. Asont :(

Men trots gårdagens incident har jag bestämt mig för att gå på information om olika eftergymnasiala utbildningar idag. Det betyder: gå, gå, gå och gå. Får se om jag hittar något intressant (och om jag överlever, med min jädra hälsena).

Anyway, nu till helgen ska jag åka hem till m&p så det lär inte bli så mycket uppdateringar.
Men som tröstpris kan ni få en ny bild på mig.
En VicPic



V + n = t

Min pojkvän har hittat en ny hobby...nämligen matte.

Jag har fått stå ut med siffror, termer, regler och formler...och..jag kommer faktiskt ihåg mer än vad jag först trodde!
Helt otroligt att jag har kunnat hjälpa honom eller bollat olika förslag på lösningar. Nu har jag fått känna efter hur det är att använda hjärnan igen, haha. Så är det. (inte för att jag inte använt den innan....)

Vi får se om jag orkar sätta mig framför skolbänken. Fast egentligen spelar det ingen roll om jag orkar eller inte för jag måste ändå ta mig dit någon gång (men det kunde ju vara trevligt om jag hade mer lust för det). Only future can tell.
Ursäkta om jag yrar lite eller så.. jag är trött men pojkarna har ockuperat sängen.



RSS 2.0