Lite blandat idag faktiskt.

Sha

Jag bestämde mig efter en hel tids filosofi igår att dra ut med girlsen. Det var riktigt trevligt..har ju inte hunnit lära känna dem så mycket som jag vill! mmh, men ja, jag är lite dålig med att ta med mig kameran ut. Skärpning! :)

Den stora lyckan idag trodde jag var att jag är helt klar med plugget innan studenten. MWEEEP, fel! - jag fick ytterligare en uppgift att göra tills imorgon om jag ska få det betyget jag vill ha. Jag vet inte hur jag ska lyckas med det FÖR JAG VILL TA STUDENTEN NU! ÅH

Nåväl, tänkte slänga upp en bild på denna boken som jag läste ut innan.
Kan någon förklara för mig vad tjejen på bilden har i handen?????? Jag får panik på det :P
Jag tänker: Ett ljus? Och varför skulle hon hålla i ett ljus?
Kan det vara ett glas m. sugrör?...hmpf.

'Aha, någon har härmat Snabba cash' var min första tanke när jag läste titeln, men den visade sig inte alls vara i det stuket. Kate Cann kanske en del känner till, hon har skrivit en rad olika ungdomsböcker.

Rich är en kille som har problem med det mesta. Tjejer, skolan, image. Allt sånt, men genom sin konst lyckas han ta sig någonstans och helt plötsligt tjäna pengar. Livet förändras för honom och han älskar det. Men..? Det finns alltid ett men. Allt går inte som planerat.
Detta är som sagt första boken i Rich-serien. Den är inte speciellt spännande, men man kan känna igen sig själv i den. Den är värd att läsas om man..ah..om man inte vet riktigt vad man ska läsa annars. Jag tänkte pausa från den nu dock för jag är inte bra på att följa bokserier om jag inte läser något annat emellan. Jag har inte läst klart HP-serien ens, och jag började läsa den när jag var 11-12 eller något. HAH. jaja..

Nu har jag lånat en ny bok. Får se om den kommer upp här med sen.

Tjing!

Howdy partner!

Jag har inte så mycket att tillägga. Men jag kan ju babbla lite om vad jag har gjort idag då, det går ganska fort.

Jag vaknade halv 12. Det suger egentligen eftersom jag vill gå upp tidigt och vara sådär kreativ som jag blir när det inte är skola. Men men..sen åt jag två äckliga mackor.. Historian bakom det är att jag alltid vill testa nya bröd. Varje gång en limpa är slut köper jag en annan sort. Denna sorten är helt okej, men jag är inte så sugen på det när jag precis har vaknat iaf..
Efter käket tog jag en dusch. Jag vet inte ens om det är sant men min hårfrisörska sa till mig för ett tag sen att man alltid ska shamponera håret två ggr - orkade inte göra det denna gången. (för snacka om slöseri med tid...eller slöseri med shampo)

Eftersom jag hade bestämt mig för att inte göra mvg-delen på min förra uppgift fick jag mail av min lärare om att jag ska göra den. Så jaja..då har jag fått det fixat idag också.
Nu är frågan om jag ska åka in till stan och träffa girlsen eller om jag ska vara hemma. Jag är ju som sagt pank så det kanske inte blir så kul ute då..
Får fundera vidare på det där...

Pis aut!


<3



Detta klippet är från en av mina favoritfilmer 'Antwone Fisher'
Det finns även en bok som filmen är baserad på som heter Finding Fish :) Måste ses/läsas!!!

What if

u expected ur money at ur account on friday & had planned a load of things to do during the weekend, and then u realized that the money wouldn't transfer until monday?

gahhh KRAPPP

mina helgplaner går i kraaaas *dramatisk röst*

Nåja... bio ikväll iaf. The last song står på schemat :)

Satisfaction

Dagens inlägg - för oss som aldrig blir nöjda.

konkreta exempel:

- När man är liten vill man vara stor för att då kan man bestämma själv när man ska gå och lägga sig, hur mycket godis man får äta, hur länge man får vara ute, när man ska göra sina läxor m.m.
När man är stor vill man vara liten så man slipper bestämma själv. Man går inte och lägger sig i tid, man äter för mycket godis, man är ute länge och man gör inte sina läxor -exakt som man ville ha det. Förutom att när man är stor inser man kanske inte alls vill ha det så.

- När man går i skolan vill man inte gå i skolan för då kan man inte göra saker som är roliga utan att ha dåligt samvete över att man måste göra läxor, arbeten osv
När man inte går i skolan vill man fortsätta gå i skolan så man slipper göra roliga saker och samtidigt ha dåligt samvete över att man inte gör något viktigare med sitt liv - som tex att arbeta eller utbilda sig.

-
När man är i ett förhållande vill man vara singel ibland så man slipper svartsjuka, bråk, tjafs, tjöt..allt sånt.
När man inte är i ett förhållande vill man inte vara singel för man vill ha närhet, kärlek...sånt.

- När man inte får pengar vill man ha pengar.
När man får pengar vill man ha mer pengar
När man får mer pengar vill man ha ännu mer pengar.
När man har ännu mer pengar...ja, vad händer då?

- När man handlar något man vill ha inser man att man inte alls vill ha det längre
När man inte handlar hittar man saker man verkligen verkligen vill ha men inte kan få.

Vet man verkligen vad man vill ha, vill bli, vill göra om man aldrig blir nöjd?

Kanske är det konsten med att leva. Att vara nöjd med det man har, den man är och det man gör?
Men hur ska man då kunna utvecklas? (om det är det man vill?)



It tasted good (in my head!)

Det där med att äta bra och nyttigt..och gott(!).. Det har jag inte lyckats med så bra idag.

Ska förklara:
- macka med pastrami + rabarber-/vaniljyoghurt
- nektarin
- macka med stekt ägg och sallad, gurka, tomat + coca cola
- kladdkaka...
- nektarin
- chips.....

- spaghetti och kycklingsoppa. <-- ångrade mig..det var INTE gott. Vad tänkte jag på?? Herregud -.-


I like when we are here...

Hade en underbar kväll på studentbalen i söndags! :)
Allt var så himla stressigt i början och jag var verkligen opepp (typiskt mig...) men när jag väl kom dit var allt skitbra. Sålänge jag fick dansa var allt lugnt ;) hoho. Ja, det var absolut värt allt fix och fläng!

Såhär såg klänningen ut som jag hade. Dock är denna bilden tagen några veckor innan balen, men iaf..har inga egna bilder med tanke på att kameran inte fick plats i balväskan.



Måndagen blev en dödsdag åter igen med en massa plugg efter knappt 4h sömn. Men nu är det mer eller mindre över. Jag kan vara en aning överambitiös ibland så..det som jag har kvar har jag mig själv att skylla. Kompletteringar och grejer för att få the Greatest Grades. heh.. preppy det lät. Men ja, jag kanske är det då.

Vad har hänt i mitt liv idag?
Jag gick upp tidigt för jag trodde jag skulle till skolan.. skillnaden denna gången jämfört med alla andra är väl att jag inte åkte dit i onödan. Efter morgonduschen diskade jag upp all disk, städade bort allt onödigt i rummet (kläder på golvet, gamla kvitton..shit like that). Mmm..ja, sen gick jag in till centrum och utförde ett ärende..självklart blev det ett litet impulsköp också; nämligen en blend-tröja till babe. Svårt att motstå när det är rea på reapriset (a). När jag ändå var där tog jag mig en fika ute i solen också..filosoferade en stund och tittade på alla människor som gick förbi. Väl hemma satte jag igång med att baka denna goda kladdkakan bestående av daim och en digestivebotten.

& den var väl helt okej...



10:00-21:00

Heeeej blåggän :B

Whazzzuup?!?! Min dag har varit sååååååå tråkig. Och vädret har varit sååå fiint. Och jag har pluggat
mellan 10 och 21. Jag kan LÄTT påstå att jag har haft dödslängtan under denna tiden. Finns det något värre än att sitta inomhus och plugga när det är superfint härligt underbart LOVELY väder ute? - NEJ.
Haha, sorry, jag älskar mina retoriska frågor :P

Jag kom på en sak idag. Jag ska göra en matdagbok! Detta är inte för att jag har freakat ur på att jag äter som en häst. För en dag som denna kan jag räkna upp vad jag har ätit, och det är inte speciellt mycket. Med min matdagbok ska jag därför få bättre koll på ätandet--för min egen skull :) Coca Cola & Chocolate made this body typ. Det är inte okej.

what else.. äh! jag har ju inte gjort något idag. och jag har inte tänkt på något speciellt (mer än venezuelas internationella ekonomi..weeey, och att jag hellre vill vara ute).



Ja..jag bjuder på den.





G is for Girl


One piece out of thousands.

Man kanske kan förstå en bit av mig..om man läser detta.


Så, jag flyttade förra året, från de småländska skogarna till storstaden Göteborg. Flyttade ifrån familj, vänner, skola..rubbet (men det är klart jag återvänder på loven) Vad har detta gett mig? Och vad har jag förlorat? Jag ska försöka hålla mig kortfattad...

Innan
jag flyttade hade jag en perfekt kompis. Och gud jag saknar henne eftersom vi inte längre är vänner. Beror detta på flytten? Ja, enligt henne. Jag säger nej, vi hade det krångligt redan innan dess... Vi hade tydligen inte samma planer för hur vänskapen skulle fungera. Allt jag kan säga nu är att...ja.. Allt jag kan säga är att jag saknar dig. Jag saknar dig så jävla mycket. Var det värt det? Vad det än var som gick fel. Jag vet inte. Helt seriöst så vill jag ha dig kvar, men du kan inte uppnå mina önskningar..om att..vara den vännen som jag var för dig. Ligga på samma nivå. Du vill vara ett snäpp över..eller under, jag vet inte vilket, och jag bryr mig inte längre om hur det ligger till.
Hur som helst.. Vad jag saknar med dig är..allt. Det som vi hade. Det var speciellt och nära. Men..vi är inte längre en helt enkelt.. Det får man väl ta då.
Mina andra vänner där hemma håller jag fortfarande kontakten med (thank god). Ni är bäst! :)

Skolan
jag gick på innan jag flyttade var ren skit. Jag hatade skolan. Jag vet att jag är stark och klarar av den, men någon gång säger det stopp, även om man inte vill. Min klass var riktigt tråkig. Du vet när tjejerna sitter i ena delen av klassrummet, och killarna i andra.. och sen jag och min gamla klasskompis i hörnet? Exakt så. För människor kan vara så... fega, patetiska, egoistiska så de inte bryr sig om ifall någon får stå utanför gruppen. (Jag hade ju trots allt min gamla klasskompis, som om vi själva hade valt sitsen). Wow, det kändes bra att få ut. Nu kan jag tänka mig att ni har mognat, utvecklats.. blivit bättre på det där. Men det är inget jag orkade vänta på då.

Istället bytte jag skola, klass, omgivning. Det blev mycket bättre. Jag känner mig accepterad. Gillad. Som att..folk faktiskt bryr sig om en och inte bara är ute efter lite skvaller.

Familjen. Min familj är helt enkelt komplicerad. Det var väl det som gjorde att jag kunde flytta utan några som helst skuldkänslor..Det enda som har gjort lite ont är att jag inte kan träffa min syster som jag vill.

Men nu,
känns vi mer som en familj när jag inte bor där. Det är bra på sitt sätt, och jag tror inte det kan bli mycket bättre mellan oss. Pappa du har börjat ringa mig och kolla läget. Mamma du skriker inte på mig längre och vi kan ha normala konversationer. Syrran, ja..kan jag erbjuda med ett styck biljett till Liseberg eller en ascool 3D-film på bio?? Jag kan ge henne stora möjligheter när hon väl börjar åka hit :)

Jag har efter flytten kommit närmare min pojkvän (lite för nära ibland kanske med tanke på att vi lever i samma rum) Men jag älskar dig. Du finns permanent i mitt hjärta vad du än gör, babe. <3

Hm..så vem är jag nu, som jag inte var då?

Nu, har jag förstått en större del av mitt egna värde, mer än vad jag gjorde innan. Här kan okända människor gå fram till en, och säga hur vacker man är..och man kan se i deras ögon att det är sanning. Det spontana gör det hela speciellt. Här kan okända människor gå fram till en, och säga hur bra man är på att göra en viss sak...Jag är inte längre en tjej som tvivlar över samma saker. Jag har börjat förstå att jag är speciell, unik.. Som om människorna här har gett mig en bättre självbild. Och det är en annan sak när andra säger det till en, sådana som man inte känner. Inom familjen är det en självklarhet att man är den bästa i hela världen. Men när världen väl kommer upp till en, och ger en det där extra. Det är då jag verkligen älskar mig själv för den jag är.
Tack!!

Idioti. Vilken sort?

Vaknade upp idag efter en timmes snooze. Fast tekniskt sett snoozade jag inte eftersom jag råkade stänga av alarmet första gången den ringde.. Men jag vaknade iaf i lagom tid för att hinna med det jag skulle.
Mh, jag vaknade med värsta finfina humöret och solen sken ute, precis som man kan tänka sig att det skulle vara i en film.

Jag gick sjungandes till skolan.. kanske mer som i en musikal då. Och jag gjorde mitt lilla engleska reading test, svenska c tal och allt var frid och fröjd. Jag fick lite betygsinfo vilket såg (och ser) lovande ut.
Men vad hände sen? Jo, jag kanske inte alls ville göra något. Jag kanske bara ville vara tråkigast i hela världen och krypa in i mitt personliga skal och stanna där.. hm. Idioti. Varför just på en sånhär underbar underbar sommardag? På min jättefina mysiga och glada morgon blev jag en ointresserad zombie som inte vet vad hon vill göra med sitt liv.
Schyst. Nej. Vilken sorts idioti pratar jag om?

typiskt-att-det-skulle-bli-så-idioti. För jag kan inte svaret, och ännu mindre vet jag varför.

Alltpåengång

Tjena yo!
Jag tänkte på en sak, som jag tycker borde nämnas, för skojs skull.
Härom dagen när jag åkte tåg fick jag syn på en askonstig kille..fast det var en man...låter konstigt att säga man..
Men iaf! Mittemot honom satt ett par som käkade på en varsin kanelbulle, och när de gick av vid sin hållplats var det kvar några smulor på sätet SOM DEN MANNEN BÖRJADE PLOCKA UPP OCH ÄTA? - JA
Snacka om onormalt! Efter det ställe han sig upp och tittade ut genom fönstret som om han fick syn på något (vilket han nog inte gjorde för det var bara hus överallt). Sedan satte han sig ner igen efter en liten stunds filosofi.
Jag började tro att han var schizofren eller något. Och jag håller fast vid den åsikten.
När han sedan skulle gå av vid sin hållplats tittade han sig runt omkring på de olika klistermärkena som finns på tåg (som berättar vart tåget åker, "håll ej här" m.m.) precis som om han letade efter mönster eller hemliga meddelanden eller något. Han pratade tyst för sig själv till råga på allt.
Haha, efter denna beskrivning tror ni kanske att det är jag som är psykiskt sjuk? ;P hah.. Men faktiskt..han var wierd.



Hip Flopp

Mjo..mitt blogginlägg idag är en aning hip floppigt..
Gårdagen bestod inte av speciellt många läxor, inte heller av några inköp. Men kvällen blev väldigt trevlig och delades med Carro. Vi skulle vara nyttiga och laga schnitzel, klyftpoptatis samt bearnaisesås men nej..resultatet blev pizza eftersom vi inte fick tag på allt vi behövde. Almondy tårta till efterrätt <3..på tal om att vara nyttig då. Haha, men vem gillar inte almondy tårta?
Jag kom hem en påse kläder rikare också. Who is happyface? (underförstått: JAG. Älskar att få kläder)

För övrigt vill jag klaga lite på mig själv för att jag åker till skolan kl 10 när jag inte har en enda lektion. Man kan knappast bli mer förvirrad än mig, jag svär *suck*

Take care!

We're gonna have a good day

God morgon världen!
Är det bara jag, eller ser man hur bra ut som helst på morgonen? Man är helt len och ser ny ut..och håret ligger helt perfekt. Sådär lagom morgonrufsigt som ser mysigt ut. Ja, jag hade ju lätt velat ha morgon hela dagen för att få se ut såhär. Eller morgon och morgon..
Jag kan inte säga att jag är stolt över mig själv när jag vaknar kl 12:30 (???!) Har ju redan sovit bort halva dagen ffs o.o

Ska ta och sätta mig med alla mina läxor nu iaf, sedan bär det av mot staden för lite inköp. :)

Tjing tjing!

...ps. min frukost var inte god -.-

Who's right and who's wrong? About what?

Mänskligheten, vad innebär den?

Är vi alla här av en anledning?
Vilken anledning skulle det vara?
Ska vi uppnå något stort i våra liv?
Vad är stort?
Är vi de enda i universum? Varför?...Eller..varför inte?
Hur slutar mänskligheten?
Slutar den? Vad händer om den inte slutar?
Det vi vet nu, visste man inte då,
vad kommer våra barn veta?
Vad händer efter döden?
Händer något? Varför? Måste man dö?
Vad är vi människor för varandra? Svin? Idioter? Allt? (Och vad är allt?)
Vad betyder något för oss? Pengar? Makt? Skönhet? Vänskap? Broderskap? Allt? (Vad är allt?)
En för alla, alla för en?

Jag förstår inte.. Förstår du?

Vill man verkligen förstå?...För tänk om vi är helt ensamma...

Jag tänker för stort, tankarna får inte plats i mitt huvud. Tack bloggen.

The week that I died

Woopa!

Jag tycker alla ska ta en titt på denna bilden:

Såg du?! På riktigt..kolla igen! ^

okay..
question: hur i hlvete tänker lärare?
jag menar bara..hur har de tänkt att jag ska kunna njuta av min ledighet när jag har DETTA veckan efter?
I don't get it..
Jag har dessutom ett till arbete som ska in måndagen efter den helgen. Fan vad kul!
Om jag så får en endaste pytteuppgift vecka 21 ska jag banka in pannbenet på varenda lärare jag ser. PFFFFT!

Över till det roliga!
Det har varit gryymt fint väder idag, sååå härligt :) och jag har äntligen köpt mina balskor! Snuvig och nysig tog jag mig in till centrum för att hitta ett par för små pumps, och ett par för stora (kunde de inte ha en mitt emellan storlek?) Det fick bli de små eftersom man ändå kan töja dem med is :) Vico kan!
Plugget för dagen är slut har jag bestämt, så nu ska jag väl bara ta och slänga igång någon serie..eller film. Typ Monsters Inc. typ.

Problem: boredom

Jaha, här kommer första inlägget som faktiskt handlar om något.
Eftersom denna dagen har varit (och är) lika trist som den var igår tänker jag inte uttråka folk med att berätta vad jag har gjort.
Anledningen till att allt är tråkigt är för att jag måste plugga fast jag inte vill, jag lider av förkylning, samt av jag-är-pank-syndromet. Dessa faktorer leder i sin tur till att jag fick tacka nej till en partykväll med Eve och Madde..när jag för en gångs skull vill ut och skaka av mig alla känslor.

Just därför önskar jag att jag hade en hund i sådana här situationer.

1. man hade haft en anledning till att gå utanför dörren (jag hade en del planer innan jag kom på att det mesta har stängt)
2. man kan träna den, eller busa med den
3. man kan ligga i sängen och gosa..och bara älska att man har en bästa vän

4. och man kan utan tvekan säga att jag saknar mina gamla hundar
i'm just sayin'

Vinna
Lilla Vinna ^


Yamaica


Över och ut (?)

Get to know me


Tjena(!) vän, ovän, främling, allt vad du kan tänkas vara och tror att du är!
Som många andra har även jag en liten INledning till min blogg! (och ANledningen till att bloggen kommer upp idag beror på min inställning till denna otroligt tråkiga dag som bara bestått av regn och blåst...samt en hel del hosta från min sida).

"Jag heter Victoria och är 19 år" låter otroligt originellt, men det är exakt så det är. Förutom
att jag heter något och har en ålder, så gillar jag godis (lite för mycket), dansar streetdance på fritiden, studerar som ett as resten av tiden och kan tyckas ha för mycket kläder i garderoben.
Var det allt? kanske du tänker nu - Noooe, knappast!

Forska vidare lite i bloggen, för här kan du spendera en och annan minut på att läsa om mina funderingar,
värderingar, minnen, drömmar m.m. Vem är 19-åriga Victoria förutom godisaddict, amatördansare, studerande
och tydligen klädd i minst 10 plagg? :)

Läs om du vill, kommentera om du vill.
Älska eller hata, skratta eller gråt. Ja, du fattar poängen -
Gör vad du vill, but here it goes!

Over and out

RSS 2.0